Ante Čavka - SAMOTNJAK

2

Login Form

Dalekovidnica

14. DALEKOVIDNICA I ČUDNI HUMANISTI

 

ANTEČAVKA

PRIMORSKI DOLAC P. Dolac, 1. 12. 2000.

HRVATSKA

Gospodine Biliću!

 

Sasvim slučajno i u prolazu, jer još od vremena kad je takozvana Hrvatska televizija reklamirala Biljnu Plavšić nemam potrebe dozvoliti joj ulazak u moj život, Read Morečuo sam kako ćete u slijedećoj Vašoj emisiji za sugovornika imati "poznatog humanistu" svećenika don Luku Vucu.

Taj Vaš "humanist" stjerao je kao psa lutalicu pred nekoliko godina s vrata župne kuće u Kaštelima siromašnu ženu, Kijevku, prognanicu, slučajno moju majku, jer mu je na pitanje za koga je glasovala odgovorila: Za Tuđmana.

- Marš, neka ti Tuđman dade jesti. To je bio odgovor "humana" čovjeka i svećenika.

Usputno: toj su ženi četnici 41. zaklali oca, 42. šutali su je od noža do noža

, s jedanaest je godina brala kukuruz u Slavoniji, bila gladna, žedna, gola, bosa, čitav život u borbi za koru kruha. Sedam godina progonstva i na kraju Vuco.

Da Vucu nisu već kaznili i Bog i Priroda šest sinova moje majke znalo bi mu uzvratiti. Uvjerio sam svu svoju braću da je za Vucu već najveća kazna biti Vuco.

Ne znam tko Vam nameće sugovornike, koliko se sjećam izranijega, nastojali ste se predstaviti pametnim i neukrotivim čovjekom.

Baš me zanima kako će izgledati Vaš razgovor s "humanistom" više naličnim udebljalom klaunu i lakrdijašu nego svećeniku i čovjeku.

Ovo je doba lakrdijaša: lakrdija u predsjedniku, lakrdija u nadbiskupu, lakrdija od jutra do večeri posvuda u Hrvata.

Baš me zanima kako će proteći večer mudraca i klauna i za koje se kazalište sve to igra.

Baš mi je žao što nemate sreće: raditi kao slobodan novinar za slobodno društvo, htijući bolje. Fra Julijan me Ramljak uvjerio kako je ovo istina.

Brojač posjeta

0395381
Danas
Jučer
Ovaj tjedan
Prošli tjedan
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
UKUPNO
50
91
628
354230
1477
4913
395381

Vaša IP adresa je: 3.214.224.207
Server Time: 2021-10-17 13:40:48