Ante Čavka - SAMOTNJAK

2

Login Form

CRVENI DOKTOR I GLUPACI IZ ZAGORE

13. CRVENI DOKTOR I GLUPACI IZ ZAGOREElitni jugonostalgik, s komunističkog je uzvišenja ugledao “zaostale budale Dalmatinske Zagore”. Da nismo zaostali, uzvišeni doktore, i nas bi pregazio tvoj komunizam.

Ante Čavka

Vlaj iz Zagore

Vlaj na šestu

«Doktore» Gabriću!

 

Prepotencija je posljedica psihičke bolesti kompleksa manje vrijednosti. Ona uvjeri čovjeka kako je on nešto izuzetno veliko, Read Morea oni koji ga slušaju nemaju što pomisliti nego da su se namjerili na čudnu budalu

ekstra klase.To sam i pomislio slušajući te govoriti o Zagori.

Po onomu što govoriš, čini se da je Partijska knjižica jedina knjiga kojom si više mahao nego je čitao, a onaj tko je tebi dao diplomu liječnika mora da je bio i bez očiju i bez pameti. Kad te čuju što i kako govoriš neretvanski se ovnovi čudom iščuđuju, a jegulje crvene od stida. Preporučit ću im da se upišu na isto učilište na komu si ti, veliki dokrore, postao «intelektualac».

Zagora Tina Ujevića, Ivana Meštrovića ili Jakova Gotovca nešto je što dosiže svjetske vrhunce. Duh takvoga svijeta, veliki doktore, ti nikada nećeš dosegnuti.

Zagora je nepredočiva ljepota, Božja potpuno. Bila je i ostala bešikom Mudraca, Umjetnika i Hrvata. U njoj je ponos, veliki doktore! Ne treba joj ni tvoga mraka, ni tvoje mudrosti ni tvojih novaca. Ostani gdje jesi, a Zagoru ostavi njezinu miru. I Zagora ostavlja tebe tebi samome, uživaj u svojom gluposti i divi se svome primitivizmu. I ne maši svojom crvenom knjižicom. Ona je Zagoru u crno zavila.

Brojač posjeta

0419535
Danas
Jučer
Ovaj tjedan
Prošli tjedan
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
UKUPNO
37
62
193
378623
3204
2977
419535

Vaša IP adresa je: 18.232.177.219
Server Time: 2022-06-29 18:00:12